Det är en djup känsla mellan mig och mina målningar.

Jag skapar och målar utifrån processen Vedic Art. Grundat av konstnären Curt Källman.

Vedic Art innehåller 17 vägledande livsprinciper för att hitta vår skaparkraft.

Jag samarbetar och inspireras av mina konstnärsvänner och konstnärsnätverk i hela Sverige. The ”Hayseed- country side” av Öland spelar en viktig roll och har en speciell plats i mitt hjärta med sitt ljus och sin atmosfär.

Idag samarbetar jag med glaskonstnär Robert Oldergaarden och vi har flertal uppdrag och gemensamma utställningar planerade under 2015, 2016 och 2017.

Biografi

Jag har alltid vetat att jag har en artistisk och konstnärliga känsla. Jag har deltagit i olika skapande kurser och verksamheter från tonåren inom teater, sång, dans, yoga, meditation.

Skaparresan följer min egen utvecklingsresa i livet. Jag är starkt berörd av musik, atmosfärer, målningar och möten mellan människor. Jag skriver texter, dikter och sjunger blues och jazz i trio, band och storband.

Mitt första möte med mig själv via målning var när jag gick en kurs i Emotionell målning. Det var starten till den starka kraften att skapa och måla. (EQ painting 2011)

Skapandet kommer mer och mer inifrån. Jag har en Atelje hemma i mitt hem på västkusten och en på Öland, Atelje Odergården.

Likaså har jag gått kurser för att skapa keramik (2012) men skapar inte aktivt i keramik nu.

Jag har gått flertal fortsättningskurser inom Vedic Art. För lärare som Renee Breig, Nina Jacucci och Johannes Källman, är utbildad Vedic Art lärare och kan likaså utbilda på engelska.

Jag använder mestadels acryl men målar även akvarell, olja, tempera. Jag använder blandteknik och älskar olika strukturer. Har det senaste året haft enormt behov av expansion i färg form. Mina målardukar har måttet av 1 x 1.60 m eller ännu större och ingen av tavlorna är ensam utan i ett gemensamt sammanhang med de andra tavlorna eller med den glaskonst jag skapar.

Våren 2014 startade mitt samarbete med glaskonstnär Robert Oldergaarden. Vårt samarbete har underbar god Karma och våra alster ”gifter sig” och energi uppstår. Vi har nu flertal uppdrag utställningar där våra alster får en tydligare och tydligare samhörighet.

Inom glaskonst jobbar jag framförallt i de gamla erkända Graal och Ariel teknikerna. Jag skapar på Målerås glasbruk, Kosta Boda men nu framförallt i den nybyggda glashyttan på Oldergården Öland.

Kombinationen ljus, färg och glas är helt magisk. Jag älskar att blanda material.

Övriga produkter som jag producerar är olika inredningsdetaljer exempelvis påslakan och utomhusinstallationer där jag blandar stål och glas.

Mina vackra klänningar har blivit populära.